Hyresgäst

Hyra rum

BeLiving är det enkla sättet att hyra ett rum eller annat tillfälligt boende.

Genom att hyra ett rum i kombination med att till exempel utföra enkla tjänster i koppling till ditt boende får du en mer attraktiv boendekostnad.

Attraktivt boende samtidigt som du gör skillnad

Med en stark tro på att vi kan bli bättre för varandra så möjliggör vi boendelösningar som gynnar unga vuxna, studenter, äldre och alla andra som är nyfikna på hållbar co-living.

Vi erbjuder co-living i attraktiva områden

Flytta in hos en främling?

En främling är bara en främling tills ni lär känna varandra. Co-living ökar i popularitet över hela världen och skapar värde för både personer, samhälle och planet. Kanske behöver du ett tillfälligt boeende på tre månader, eller så letar du efter något mer varaktigt. Oavsett ditt behov så jobbar vi för att erbjuda prisvärda och attraktiva co-living-lösningar.

Rätt person för dig

Det handlar om att hitta rätt boende med rätt person för dig, med tillit och trygghet för båda parter. Bläddra igenom tillgängliga uthyrningsobjekt och lär känna de personer som bor där innan du tar ytterligare steg. Vi hjälper till med kontakter, referenser, grundläggande bakgrundskontroller och mycket mer under hela processen.

Nyckeln till prisvärt boende

Vårt team är dedikerat till att skapa boendematchningar som löser flera utmaningar. Genom att flytta ihop bekämpar vi ensamhet, och om du är villig att erbjuda enkla tjänster kan du få betalt för din hjälp – vilket leder till en co-living-lösning som är bra både för plånboken och hjärtat.

Hyresgäst

The right person for you

We help out with references, basic background checks and ensure initial payment capacity from renters. We also handle leases, collect monthly rent, and facilitate solutions if something is not working or feels strongly unsatisfying from either part.

Good both in paper and in person

Our team is helping you bringing people of interest into a high-quality co-living solution.

Once you receive potential tenants, you will get access to their personal information.

If you are interested, you will start an initial contact through our secure chat before proceeding. Before making your final decision, you will get help from our team with the setup and contract before signing your new tenant.

Your home, your house rules

Welcome a new renter without turning your balance upside-down. It’s your home; therefore, it’s your pricing and your conditions—all with common sense and mutual respect in consideration.

Everything is put in a contract for transparency and clarity to avoid grey areas.

BeLiving stories

Ett sätt att leva - mängder med skäl

“Jag är rätt så ensam och bodde större än jag behövde.”
"Jag hade faktiskt fler rum att dela och gillade tanken av att hjälpa unga"
“Min trädgård är rätt eftersatt då jag inte är lika pigg som förut. Jag gillade idén med att låta en student flytta in och bidra så jag kunde bo kvar”
"Min pappa är rätt ensam så jag gillade verkligen idén med inneboende."

Hur går det till?

1

Bläddra bland lediga rum

Sök bland befintliga annonser och skapa ett intresse för dem du tycker matchar ditt behov.
2

Skapa ett konto

Skapa din profil och lägg till tjänster för en chans att kombinera boende samtidigt som du får betalt för enkla tjänster.
3

Kontaka hyresvärdar

Kommunicera säkert genom BeLiving. Alla du träffar verifieras via Bank-ID i kombination med bakgrundskontroll.
4

Trygga avtal

BeLiving hjälper dig att sätta upp kontrakt med din hyresvärd för boende och möjliga tjänster om det är önskvärt från bägge parter.
5

Smarta flöden

BeLiving ansvarar för att samla in och hantera hyror och tjänster för månadsbetalningar för säkerhet för båda parter.
6

Dags att flytta in

Även om man bara hyr ett rum så innebär co-living värdeskapande möten och varför inte även varaktiga vänskaper!

Kombinera boende med att få betalt?

Många BeLiving-kunder är äldre eller barnfamiljer med ett rum att hyra och kan därför vara intresserade av att få hjälp med enkla tjänster, till exempel grundläggande städning, matlagning och inköp av matvaror.

I din profil väljer du vilka tjänster du kan tänka dig erbjuda. Är du inte intresserad av att erbjuda tjänster väljer du alternativet enbart boende.

Om din hyresvärd önskar att få hjälp med tjänster innebär det att du betalar hyra men också får betalt för utförda månadstjänster vilket gör att du får en mer attraktiv levnadskostnad.

BeLiving erbjuder färdiga timpaket som din hyresvärd kan välja bland. Är ni överens om vilken typ av tjänster som ska utföras så skrivs det till i ert avtal.

Efter genomfört arbete får du lön för dina utförda tjänster.

Våra tjänstepaket

Lilla paketet

8 timmar / mån

Det ligga paketet är baserat på ett behov av 2 timmar i veckan för den lilla behovet.

 

Till exempel att göra ärenden och städa.

Mellanpaketet

12 timmar / mån

Mellanpaketet baseras på 3 timmar i veckan.

 

Till exempel att städa, laga mat, gå ärenden, och utföra enklare trädgårdsarbeten.

Stora paketet

20 timmar / mån

Det stora paketet är baserat på 5 timmar i veckan för mer regelbunden och utökad hjälp av enkla tjänster.

Lön

Vi strävar efter att skapa rättvisa arbetsvillkor för våra BeLivers. Därför samarbetar vi med Gigger för att betala ut löner som beskattas, har sociala avgifter som inkluderar pension och semesterlön.

 

Inkomsten baseras på det paket din hyresvärd har köpt och timmar du utfört tjänster till din hyresvärd och/eller andra. Du betalar alltså hyra via BeLiving till din hyresvärd och får lön för utförda timmar via Gigger.

 

Vår tanke är att på detta sätt påverka boendekostnaden för unga vuxna och skapa värde och incitament för hyresvärden att ta och få hjälp.

 

Enkelt och rättvist!

Sagt om BeLiving